Upucao ženu na Baščaršiji: Za Mahira Kuldiju predložen pritvor

B. T.
Upucao ženu na Baščaršiji: Za Mahira Kuldiju predložen pritvor
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Pucnjava na Baščaršiji

Mahira Kuldiju, koji je jučer uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić (42) u srijedu na sarajevskoj Baščaršiji, saslušao je postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Njemu je, kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu, predložen pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, opasnosti od bijega te zbog opasnosti da bi boravak osumnjičenog na slobodi mogao dovesti do uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, u srijedu u 08:05 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja, a Kuldija je  potom pobjegao. 

Tom prilikom povrijeđena je Mešić., rođena 1977.godine u Mostaru, nastanjena u Sarajevu. Njoj je ljekarsku pomoć ukazaala ekipa Zavoda za hitnu medicinku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je prevezena u Klinički centar u Sarajevu, gdje su  konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije