Uhapšenima u akciji "Duga 2" određen pritvor: Osumnjičeni za dilanje "spida i trave"

N. K.
Uhapšenima u akciji "Duga 2" određen pritvor: Osumnjičeni za dilanje "spida i trave"
Arhiv / Općinski sud KS

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje pritvora za Amara Muratovića, Benjamina Kalabu, Adnana Varatana i državljanina Makedonije Kjemalja Vejselija, koji su uhapšeni u akciji "Duga 2" zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogom.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo, pritvor za Muratovića, Kalabu i Varatana je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Vejseliju je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, budući da posjeduje strano državljanstvo.

Velika akcija FUP-a: Poznati detalji o hapšenju dilera u Sarajevu, Brezi i Visokom

Podsjetimo, Policijski službenici Federalne uprave policije su nakon višemjesečne istrage su u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, protekle sedmcie sproveli akciju kodnog naziva „Duga II“, a vezano za krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Pet dilera uhapšenih u velikoj akciji FUP-a predati Tužilaštvu

U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je uhapšeno pet osoba inicijala A.M. (1988), A.V. (1985), B.K. (1998) i A.B. (1989), te državljanin Makedonije inicijala K.V. (1983).

Oni se sumnjiče da su u periodu od 13. decembra 2018. godine do danas, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog Kantona stavljali u promet opojnu drogu Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije