Nakon pronalaska 22 kg speeda u Sarajevu: Osumnjičeni predat Tužilaštvu KS

Radiosarajevo.ba
Nakon pronalaska 22 kg speeda u Sarajevu: Osumnjičeni predat Tužilaštvu KS
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Osumnjičeni predat Tužilaštvu KS

Osumnjičeni u akciji "Kafa" u kojoj su službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privremeno oduzeli 22 kilograma opojne droge "speed" predat je danas u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

"Osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, inicijala H.K. u čijem stanu je pronađeno oko 22 kg. opojne droge speed, predat je u nadležnost KTKS. Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica odlučit će o eventualnom prijedlogu za pritvor", rekla je glasnogovornica Tužilaštva KS - Azra Bavčić. 

Podsjetimo, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Sarajeva, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kafa" lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga".

Služebnici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekat i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko 22 kilograma praškaste materije koja asocira na opojnu drogu "Speed".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije