! / Uhapšeni načelnik MUP-a TK i policajci zbog brojnih krivičnih djela

14. 02. 2019. u 13:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Po nalogu ovog Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici MUP-a TK i Federalne uprave policije obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli i Kalesiji, u stambenim objektima, MUP-u TK, PS Kalesija i jednom poslovnom objektu.

Pretresi se obavljaju radi sumnje da su tri službenika MUP-a TK počinila više krivičnih djela.

Radi se o sadašnjem načelniku operativnog centra u MUP-u TK, koji je ranije obavljao poslove zamjenika ovog Centra i komandira PS Kalesija, te o jednom službeniku i policajscu iz PS Kalesija.

Načelnik operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je, dok je obavljao pomenute funkcije, počinio više krivičnih djela: zloupotreba položaja i ovlašćenja, odavanje službene tajne, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, primanje dara ili drugog oblika koristi i zlostavljanje u obavljanju službe u periodu od 2014. do 2019. godine.

Službenik i policajac PS Kalesija su osumnjičeni za krivična djela primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Nakn pretresa će nad osumnjičenim biti obavljena kriminalistička obrada, te će se Tužilaštvu dostaviti izvještaj i prateća dokumentacija. Osumnjičeni će najvjerovatnije nakon toga biti predati u nadležnost Tužilaštva gdje će se ispitati i odredit će se koje dalje mjere će se poduzimati.

Više informacija o ovom predmetu ćemo prezentirati kada lica budu ispitana u Tužilaštvu.

KOMENTARI (2)