Banja Luka: Uhapšene osobe osumnjičene za pokušaj ubistva policajca u Srbiji

AA
Banja Luka: Uhapšene osobe osumnjičene za pokušaj ubistva policajca u Srbiji
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka lišili su slobode V.T. (1979) i B.P. (1989) iz Sremske Mitrovice u Srbiji, za kojima je bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica.

Oni su slobode lišeni juče u Banjoj Luci, a prema saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka, za njima je potjernica raspisana zbog izvršenih krivičnih djela "Teško ubistvo u pokušaju", "Ugrožavanje sigurnosti" i "Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija" u Srbiji.

"Daljim radom, policijski službenici su došli do informacija da se sa njima nalaze u društvu i M.M. (1986) i Z.K. (1968) iz Sremske Mitrovice, koji su takođe lišeni slobode, a izvršenim pregledom putničkog motornog automobila marke 'BMW' pronađeni su predmeti pogodni za izvršenje krivičnih djela", navodi se u saopćenju.

Policija je V.T. i B.P. nakon ispitivanja predala u nadležnost Suda BiH.

V.T. i B.P. se terete za napad na policajca i zatvorskog čuvara koji su izveli 11. decembra 2017. godine u ugostiteljskom objektu Carska palata u Sremskoj Mitrovici. Policajac Vladimir Nedeljković i čuvar Miroslav Manjoš su zadobili teške tjelesne povrede nakon što su ih izudarali rukama, stolicama i flašama, a potom pucali na njih. Lica su im potpuno unakažena u napadu, a čuvar je ostao bez uha. U napadu su povrijeđene i dvije djevojke koje su zadobile lakše povrede. 

"Policijski službenici nastavljaju rad sa ciljem utvrđivanja da li se pomenuta lica, kao i M.M. i Z.K. mogu dovesti u vezu sa izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banja Luka", navodi se u saopćenju.

Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima policija će dostaviti informaciju Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije