Uhapšena tri mladića zbog ubistva migranta kod Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Uhapšena tri mladića zbog ubistva migranta kod Sarajeva
Foto: IOM / Centar Ušivak

Nastavljajući rad na rasvjetljavanju krivičnog djela Učestvovanje u tuči u kojoj je nepoznati muškarac zadobio teške tjelesne povrede, a potom preminuo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije-Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo,  uhapsili su maloljetnog A. M, rođen 2003. godine u Pakistanu, A. A., rođen 1998. godine u Pakistanu i S. U., rođen 1999. godine u Pakistanu, naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, riječ je o tuči koja se u nedjelju dogodila kod prihvatnog centra za migrante i izbjeglice Ušivak kod Sarajeva, a u kojoj je stradala jedna osoba.

Završen uviđaj nakon ubistva migranta: Poznati novi detalji

Završen je uviđaj u vezi sa događajem u kojem je kod prihvatnog centra za migrante i izbjeglice Ušivak kod Sarajeva stradala jedna osoba. Osoba koja je preminula na Klinici urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bila je b ez ikakvih osobnih dokumenata, a u momentu kada je pronađena na mjestu događaja bila je komunikativna, te je policijskim službenicima rekla da je državljanin Pakistana, kao i svoje ime i prezime.

Osoba koja je preminula na Klinici urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) bila je bez ikakvih osobnih dokumenata, a u momentu kada je pronađena na mjestu događaja bila je komunikativna, te je policijskim službenicima rekla da je državljanin Pakistana, kao i svoje ime i prezime.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmetnog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije