Uhapšeni Sarajlije: S djevojkama iz Visokog u ukradenom autu bježali od policije

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni Sarajlije: S djevojkama iz Visokog u ukradenom autu bježali od policije
Arhiva / Ilustracija
Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Srednjobosanskog kantona sinoć su u Kiseljaku imali "pune ruke posla" u potjeri za jednim vozilom.

Kako je saopćeno iz MUP-a SBK-a, sinoć oko 1 sat poslije ponoći u ulici Josipa bana Jelačića u Kiseljaku policijska patrola pokušala je zaustaviti jedno motorno vozilo marke VW - Golf 2. Vozač se na signale policajaca oglušio, pobjegavši od patrole koja ga je zaustavljala, zbog čega su u potjeru uključene sve ostale dežurne patrole.

Vozilo je vrlo brzo pronađeno i zaustavljeno,tačnije u 1.05 sati, a policijski službenici su legitimiranjem osoba ustanovili da se u vozilu nalaze dvije muške i dvije ženske osobe iz Sarajeva i Visokog.

Pregledom dokumenata ustanovljeno je i da vozač, osoba inicijala K. B. (1996.) iz Sarajeva nema položen vozački ispit, kao i da se na vozilu nalaze nepripadajuće registarske oznake. Također, pregledom vozila policijski službenici su uočili i oštećenja u predjelu brave za startanje motora, te su policajci posumnjali da je riječ o ukradenom vozilu zbog čega su vozač i suvozač A. J. (1979.) također iz Sarajeva, uhapšeni i nad njima se trenutno provodi kriminalistička obrada.

"Motorno vozilo je privremeno oduzeto i smješteno na službeni parking policijske stanice Kiseljak do utvrđivanja svih okolnosti pod kojim je navedeno vozilo bilo u posjedu navedenih osoba", zaključuje se u saopćenju MUP-a SBK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije