Uhapšena dvojica Fočaka: Napali Sirijce, ukrali im 2.000 eura i tri mobitela

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dvojica Fočaka: Napali Sirijce, ukrali im 2.000 eura i tri mobitela
Foto: MUP RS / Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave Foča su nakon preduzetih kriminalističkih mjera i radnji iz svoje nadležnosti rasvjetlili su krivično djelo "Razbojništvo".

Slučaj je prijavljen 5. novembra 2018. godine oko 20,45 časova: Dva neidentificirana lica izvršila su razbojništvo nad državljanima Sirije S.A.A. i S.A.A. u mjestu Dragočava, općina Foča.

Oštećena lica su prijavila da su ih dva NN lica  nasilno uz upotrebu oružja uvukli u putničko vozilo VW Passat, te im uz prijetnju oružjem otuđili oko 2.000 eura i manju sumu konvertibilnih maraka, te tri mobilna telefona nakon čega su im nanijeli tjelesne povrede u predjelu cijelog tijela. Potom su ih Passatom odvezli sa područja Foče u mjesto Brod na Drini.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju krivičnog djela Razbojništvo.

Nakon preduzetih odgovarajućih operativnih mjera i radnji policijski službenici pronašli su izvršioce navedenog krivičnog djela. To su I.S. i P.P. iz Foče, nad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada, a nakon dokumentovanja, nadležnom tužilaštvu protiv istih biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije