MUP RS / Uhapšena dvojica Fočaka: Napali Sirijce, ukrali im 2.000 eura i tri mobitela

08. 11. 2018. u 20:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares:55

Policijski službenici Policijske uprave Foča su nakon preduzetih kriminalističkih mjera i radnji iz svoje nadležnosti rasvjetlili su krivično djelo "Razbojništvo".

Slučaj je prijavljen 5. novembra 2018. godine oko 20,45 časova: Dva neidentificirana lica izvršila su razbojništvo nad državljanima Sirije S.A.A. i S.A.A. u mjestu Dragočava, općina Foča.

Oštećena lica su prijavila da su ih dva NN lica  nasilno uz upotrebu oružja uvukli u putničko vozilo VW Passat, te im uz prijetnju oružjem otuđili oko 2.000 eura i manju sumu konvertibilnih maraka, te tri mobilna telefona nakon čega su im nanijeli tjelesne povrede u predjelu cijelog tijela. Potom su ih Passatom odvezli sa područja Foče u mjesto Brod na Drini.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju krivičnog djela Razbojništvo.

Nakon preduzetih odgovarajućih operativnih mjera i radnji policijski službenici pronašli su izvršioce navedenog krivičnog djela. To su I.S. i P.P. iz Foče, nad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada, a nakon dokumentovanja, nadležnom tužilaštvu protiv istih biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

NEMA KOMENTARA