Uhapšena četvorka: Našli im krivotvorene PCR testove, novčanice od 100 KM...

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšena četvorka: Našli im krivotvorene PCR testove, novčanice od 100 KM...
Foto: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su četiri osobe osumnjičene za krivotvorenje novca, dilanje droge, falsificiranje isprave, te izradu, nabavku, posjedovanje, prodaju ili davanje sredstava za za fasificiranje isprava.

Uhapšene su osobe inicijala B. P., M. P., N. Ć. i R.M.

Izvršen je i pretres stana na području Grada Banja Luka, koji koriste osumnjičeni.

"Tom je prilikom pronađeno i oduzeto: više falsifikovanih novčanica u apoenima 100KM i 10KM, više falsifikovanih pečata, razne vrste falsifikovanih dokumenata kao što su nalazi PCR testova, dokumenti za dobijanje kredita, uvjerenja, potvrde o zaposlenju, potvrde o visini mjesečnih primanja, mjesečne karte, uvjerenja o prebivalištu, falsifikovane lične karte, UV lampe, oprema za falsifikovanje, laserski štampači, laserska gravika.

Pronađene su i oduzete i razne hemikalije, precizna vaga, oprema za konzumiranje narkotika, 13 sim kartica, više nosača za sim kartice, sredstvo za falsifikovanje pečata, vosak i naljepnice za notarske ugovore, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela", saopćili su iz PU Banja Luka.

Ova akcija poduzeta je pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije