Tužilaštvo KS-a / Uhapšen vozač BMW-a zbog udesa u kojem su poginule tri djevojke

10. 07. 2018. u 14:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares:501

Almir Ejubović pušten je iz bolnice i uhapšen!

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić glasnogovornica Tužilaštva KS. 

Kako je rekla za Radiosarajevo.ba Almir Ejubović se nalazi na kriminalističkoj obradi u MUP-u KS-a, te će nakon toga biti predat u nadležnost Tužilaštva KS-a.

On se sumnjiči da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom više osoba.

Podsjećamo, tragični udes dogodio se 29. juna 2018. godine oko 18.25 sati, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo-Zenica u smjeru Vogošćanske petlje, mjesto Butile.

Neregistrovano motorno vozilo BMW-X5, koje je vozio Ejubović, skrenulo je u desnu stranu van kolovoza i udara u zaštitnu metalnu ogradu pored kolovoza i metalni stub, Vozilo je na prednjoj strani imalo nepripadajuće registarske tablice 689-M-155, a na zadnjoj strani također nepripadajuće registarske tablice 669-E-I55.

Od zadobijenih povreda su odmah smrtno stradale putnice iz vozila Nađa Neradin (17) i Ajla Ibrica (18). Lejla Oruč (17) preminula je u bolnici. Teške tjelesne povrede opasne po život zadobila je Ajla Oruč, rođena 2000, koja je i dalje u bolnici.

NEMA KOMENTARA