Stravična priča u Bihaću: Namjeravao dati 100.000 eura za ubistvo brata

Radiosarajevo.ba
Stravična priča u Bihaću: Namjeravao dati 100.000 eura za ubistvo brata
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Federalna uprava policije danas je uhapsila 55-godišnju osobu R. B. koja je osumnjičena za podstrekavanje na ubistvo, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Na osnovu uredbe Kantonalnog suda u Bihaću, izvršeni su pretresi stambenih objekata i putničkih motornih vozila na dvije lokacije u Bihaću, a koje je koristila uhapšena osoba.

Kako je navedeno u saopštenju, R. B. je angažovala određene osobe sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona koja su trebala da za 100.000 eura (skoro 200.000 maraka) izvrše likvidaciju njegovog brata D. B., te da nanesu teške tjelesne povrede njegovom sinu N. B. u cilju da zadobije određeni stepen invaliditeta.

Pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a radi se o deset mobilnih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarnska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje predmetnog krivičnog djela.

Uhapšena osoba će biti obrađena u prostorijama Federalne uprave policije, te uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonsko roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije