Uhapšen osumnjičeni za aktiviranje bombe u naselju Kovači

Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za aktiviranje bombe u naselju Kovači
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS
Policijski službenici su danas pronašli i lišili slobode Z.Dž. (1992.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.
"Postoje osnovi sumnje da je sinoć, 18. septembra, u 23.50 sati u ulici Arapova, općina Stari Grad Sarajevo aktivirao ekspozivnu napravu u dvorištu porodične kuće vlasništvo T.E. iz Sarajeva", navodi se u saopćenju MUP-a KS-a.

Izvršenim pretresom stana koji Z.Dž. koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke Zoraki, s okvirom bez municije i mobilni telefon.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Z.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istog. 

Podsjećamo, deset minuta prije ponoći stanovnike općine Stari Grad Sarajevo je uznemirila eksplozija, koja se dogodila u naselju Kovači.

Eksplozija se dogodila kada je nepoznata osoba u dvorište porodične kuće, u vlasništvu T. E.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije