Uhapšen osumnjičeni za jučerašnje postavljanje bombi pod automobil

AA
Uhapšen osumnjičeni za jučerašnje postavljanje bombi pod automobil
B.N. (1981), rođen u Banjoj Luci, uhapšen je tokom noći zbog postavljanja četiri ručne bombe pod automobil Spase Šakote (1958).

Na vanrednoj konferenciji za novinare Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (RS), rekao je da je privedeni u policijskim prostorijama priznao izvršenje izvog krivičnog djela.

U pitanju je slučaj koji je juče uznemirio Banjalučane, kada je na parkingu pored stambene zgrade na Bulevaru Petra Bojovića eksplodirao jedan automobil i još dva se zapalila.

Prilikom eksplozije lakše je povrijeđen Šakota i slučajni prolaznik I.J.(1957). Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet rekao je da su eksplozivne naprave postavljene u noći prije eksplozije a aktivirane su kada je oštećeni pokrenuo svoj automobil.

"Motiv je lični odnos oštećenog sa izvršiocem, odnosno sukobi zbog poslova nelegalne prirode", rekao je Ilić i dodao da će tokom dana biti vjerovatno privedeno još osoba za koje postoje saznanja da su učestvovali u pripremi izvršenja ili izvršenju krivičnog djela.

U jučerašnjoj eksploziji pored vozila Šakote još dva automobila su potpuno uništena, dva oštećena, u dva poslovna prostora zabilježena je veća materijalna šteta, a u još dva manja materijalna šteta, dok su oštećena i dva stana koja se nalaze iznad mjesta eksplozija.

"Radilo se o ciljanom napadu na jedno lice, ali na jedan beskrupulozan bezosjećajan način, jer je ugrozilo i sve druge građane koji su se našli u blizini tog vozila. Posjedujemo i snimak nadzorne kamre gdje se vidi da su ljudi tu prolazili i da je čovjek sa malim djetetom u naručju je bukvano u nekoliko trenutaka izbjegao eksploziju da bude možda i sa smrtnim posljedicama", rekao je Lukač i dodao da će ovo djelo vjerovatno biti kvalifikovano kao ubistvo u pokušaju kao i da izvršilac zaslužuje osudu javnosti ali i zakona. Privedeni za izvršenje ovog krivičnog djela od ranije je poznat policiji po izvršenju lakših krivičnih djela.

MUP RS-a juče je saopštio da je i Šakota od ranije poznat policiji. Tokom jučerašnjeg dana Spaso Šakota, osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica.

On je predavao fizičko vaspitanje u Tehnološkoj školi u Banjaluci. Lukaš i Ilić danas su na konferenciji za novinare rekli da jučerašnja eksplozija nema veze sa ovim sudskim postupkom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije