Uhapšen muškarac u Šipovu: Glumio policajca i zaustavljao vozila na cesti

Radiosarajevo.ba
Uhapšen muškarac u Šipovu: Glumio policajca i zaustavljao vozila na cesti
Foto: Arhiv / MUP RS / Ilustracija
Osoba inicijala V. S. (1974) iz brčkog uhapšena je na području Šipova u noći između petk ai subote, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo Lažno predstavljanje u svojstvu službene osobe.

Naime, PU Šipovo tokom noći obratio se 39-godišnjak iz Šipova i tom prilikom prijavio da ga je te noći u vizilu zaustavila nepoznata osoba koristeći policijsku stop tablicu.

"Nepoznata osoba na sebi je imala zelenu uniformu i tom prilikom predstavila se kao pripadnik federalne policije, te je od prijavitelja zatražio na uvid lična dokumenta, koja je nakon pregleda vratio", saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Odmah po prijavi o krivičnom djelu na mjesto prijave izašli su policijski službenici PU Šipovo, te tom prilikom uhapsili osobu V. S., koja je kod sebe imala policijsku stop tablicu i zaustavljala vozila.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo Lažno predstavljanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije