Uhapšen lopov koji je krao skupocjena vozila u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Uhapšen lopov koji je krao skupocjena vozila u Banjoj Luci
AA / Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su, 21. maja 2019. godine, locirali i uhapsili D.T., za kojim su bile raspisane potjernice zbog krađe skupocjenih vozila .

Kako doznaje Srpskainfo, riječ je o Dragoslavu Tomiću (49) koji je uhapšen na području Mrkonjić-Grada. Radi se o osobi koja je policiji od ranije poznata po izvršenju teških krivičnih djela, a za njim je bila raspisana i potjernica.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno je da je uhapšeni osumnjičen da je od februara do maja 2019. godine, uz pomoć podesnog alata i specijalnih uređaja za dekodiranje i stavljanje u pogon, otuđio tri vozila, pričinivši materijalnu štetu višu 65 hiljada KM.

"Istog dana, na osnovu naredbe nadležnog suda, izvršen je pretres na dvije lokacije, kuće, pomoćnih objekata i vozila koje koristi osumnjičeni u Mrkonjić Gradu, prilikom kojeg su pronađena i oduzeta sredstva pogodna za izvršenje krivičnih djela i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Jedno od otuđenih vozila je pronađeno, a rad na pronalasku ostalih i eventualne povezanosti drugih lica u vezi sa izvršenjem krivičnih djela je u toku", saopćeno je iz Policije.

Dodaje se da je uhapšeni jutros, nakon završenog ispitivanja, predat u nadležnost Okružnom centru sudske policije Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije