Uhapšen Banjolučanin nakon što je pretukao djevojku ispred noćnog kluba

Fena
Uhapšen Banjolučanin nakon što je pretukao djevojku ispred noćnog kluba
Foto: RAS Srbija / Noćni klub u Banjoj Luci

Jelenko K. (1973.) iz Banje Luke uhapšen je zbog napada na 25-godišnju djevojku u tom gradu.

Nezvanično, Kopranović je 29. septembra u noćnim satima napao djevojku dok je sjedila sa sestrom na podestu ispred jednog noćnog kluba u centru Banje Luke.

Kako je navedeno u prijavi, nakon što mu je je rekla da ih obiđe, Kopranović ju je udario u predjelu glave i od siline udarca pala je na asfalt.

"Na osnovu operativnog rada, identifikovan je i lišen skobode J.K. osumnjičen da je izvršio krivično djelo tjelesna povreda", potvrđeno je u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv J.K. za krivično djelo tjelesna povreda.

Podsjetimo, novinari u BiH su se odlučili na mirno okupljanje nakon što je u petak navečer došlo do napada na urednika portala Radiosarajevo.ba kojeg su dva muškarca predstavljajući se kao navijači FK Sarajevo natjerali da obriše tekst koji je objavio tog dana o osuđenom navijaču FK Sarajevo koji se nalazi u zatvoru u Bjelorusiji.

Muškarci su zatim tražili da urednik portala zove i druge redakcije da obrišu sporni tekst uz konstantne prijetnje. Napadači koji se terete za ugrožavanje sigurnosti i protupravno lišenje slobode pušteni su da se brane sa slobode uz mjere zabrane prilaska novinaru i redakciji Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije