Uhapšen Adem Karamuja, osumnjičen za pucnjavu u Ošvama kod Maglaja

N. K.
Uhapšen Adem Karamuja, osumnjičen za pucnjavu u Ošvama kod Maglaja
U selu Ošve uhapšen je Adem Karamuja, nako što se predao policiji.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, Adem Karamuja se predao sam policiji te je sproveden u prostorije MUP-a ZDK i nakon kriminalističke obrade bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prema dostupnim informacijama, uhapšen je nakon što je najavio i sam došao da se preda, u Ošvama jutros oko 10 sati, nakon čega je prebačen u maglajsku policiju, a potom u sjedište MUP-a ZDK gdje će biti zadržan 24 sata.

Karamuja je bio u bjekstvu od 7. avgusta kada je u Ošvama izbila svađa mještana zbog lokalnog vodovoda, a došlo je i do upotrebe vatrenog oružja kada su ispaljena dva hica u vazduh.

Kantonalno tužiteljstvo ZDK ranije je donijelo Naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenog Jasmina Batanovića koji je zbog istog incidenta uhapšen prije nekoliko dana, a tokom sutrašnjeg dana biće poznato da li će ovo Tužiteljstvo donijeti odluku o pritvoru za Karamuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije