Tuga / Udario ga automobil: Petogodišnji dječak preminuo u UKC-u Tuzla usljed povreda

13. 03. 2018. u 08:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares:124

Petogodišnji dječak iz naselja Kiseljak kod Tuzle, koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći tokom vikenda, preminuo je u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Tokom cijelog jučerašnjeg dana ljekari su se borili da sačuvaju život malenog dječaka, no nažalost zbog zadobijenih povreda petogodišnjak je preminuo u popodnevnim satima, prenosi Tuzlanski.ba.

Podsjećamo, petogodišnji dječak iz Kiseljaka teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći koja se u nedjelju, oko 16.20 sati dogodila u ovom mjestu.

Kako su naveli iz Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, dječaka je automobilom marke Seat Leon udario 37-godišnji muškarac inicijala B. Đ. iz Tuzle. Nakon nesreće dječak je u izuzetno teškom stanju prevezen u tuzlanski UKC, gdje su ljekari 24 sata pokušavali da sačuvaju njegov život.

U izuzetno teškoms tanju bio je smješten u Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju tuzlanskog UKC-a, a nalazio se u polutraumi i bio je priključen na aparate za vještačko disanje.

NEMA KOMENTARA