Ubistvo u Sarajevu: Supruga zabila mužu nož u grudi nakon svađe

Radiosarajevo.ba
Ubistvo u Sarajevu: Supruga zabila mužu nož u grudi nakon svađe
Radiosarajevo.ba / Ilustracija - MUP KS
Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo uhapsili su 55-godišju M. D. iz Sarajeva, zbog sumnje da je u noći između ponedjeljka i utorka nožem ubila muža u Sarajevu.

Prema informacijama iz MUP-a KS-a, sumnja se da je deset minuta iza ponoći izvršila ubistvo u ulici Dr. Jusufa Tanovića, na području općine Centar, a policiji je prijavljeno da je došlo do povrede osobe oštrim predmetom.

Na mjesto događaja su odmah izašli policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave.

"Na mjestu događaja je zatečena ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S. D. koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša.

Na mjestu ubistva je zatečena i njegova supruga M. D. rođena 1962. godine iz Sarajeva, koja je policajcima rekla da se posvađala sa mužem te da je došlo i do fizičkog naguravanja usljed kojega je ona povrijedila oštrim predmetom. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je muškarac tokom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda", naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije