KS / Ubica Slaviše Krunića: Benedi Đukanović predat MUP-u RS

12. 06. 2019. u 23:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Benedi Đukanović, odbjegli ubica Slaviše Krunića, poznatog biznismena iz Banja Luke, predao se u srijedu oko 22 sata policajcima Policijske stanice Ilidža.

Nakon što se predao u Sarajevu, izvršena je njegova predaja pod nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Predao se ubica Slaviše Krunića

Benedi Đukanović se sumnjiči za brutalnu likvidaciju banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, koje se dogodilo 23. aprila.

Pogledajte situaciju ispred PU Ilidža gdje se nalazi ubica biznismena Krunića

Za Đukanovićem je Interpol u Sarajevu bio raspisao međunarodnu potjernicu jer se sumnjiči za učešće u atentatu na Slavišu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Podsjećamo, Đukanović je posljednji put viđen 23. aprila ove godine na području teritorije koju pokriva PU Doboj.

Utvrđeno je da je koristio bijeli “golf 7”, registarskih oznaka 003-K-770, koji je snimljen u dobojskom regionu, a koji, takođe, nije pronađen.

Ko je odbjegli atentator na Slavišu Krunića: Benedi Đukanović plaćeni ubica mafije?

Benedi Đukanović, osumnjičen za ubistvo banjalučkog privrednika Slaviše Krunića, prije deset godina u Srbiji osuđen je kao neposredi izvršilac jednog naručenog ubistva.

Đukanović i Miloš Đordia, obojica iz BiH, i Beograđanin Saša Nikolić uhapšeni su u oktobru 2008. godine u Srbiji jer su planirali da ubiju nekadašnjeg vođu kriminalog rakovačkog klana Nebojšu Stojkovića zvanog Stojke.

 

Prvobitno su osuđeni na ukupno 15 godina zatvora, ali je presuda kasnije ukinuta.

Oni su planirali da Stojkovića dignu u vazduh sa dva kilograma eksploziva postavljenim u njegov “audi”, parkiran ispred zgrade u kojoj živi na Vračaru.

Benedi Đukanović i Miloš Đordia su trebali biti neposredni izvršioci ubistva, a Saša Nikolić, zvani Čvarak, bio je osumnjičen kao naručilac ubistva. Čvarak je bio bivši pripadnik rakovičkog klana, ali je došao u sukob sa Stojakovićem.

Nebojša Stojković zvani Stojke prema informacijama “Bele knjige” o organizovanom kriminalu koju je MUP Srbije sastavio tokom 2002. i 2003. godine,  predvodio je rakovački klan, veoma agresivnu i brutalnu kriminalnu grupu, koja se bavila reketiranjem, iznudama, zelenaštvom, otmicama, trgovinom narkoticima.

On je  izrešetan i 2017. godine u Barceloni, ali je preživio. Na njegov automobilu pucali su nepoznati napadači, a u trenutku napada kod sebe je imao bosanske dokumente.

Španska policija je došla do informacije da je Stojković izrešetan jer nije htio da oda svoja saznanja u vezi s nestankom 300 kilograma kokaina u Valenciji što je bio  povod za početak krvavog rata između “kavačkog” i “škaljarskog” klana koji traje i danas.

Da li je Benedi Đukanović čovjek koji radi za neki od ovih klanova, još uvijek se ne zna.

Ono što se zna jeste da je Benedija Đukanovića zvanog Bendžo policija RS uhapsila prije dvije godine zbog pljačke zlatare u Ključu.

Đukanović je tada predat Kantonalnom tužilaštvu USK, ali se ne zna da li je osuđen i koliko je proveo u zatvoru.

Podsjećamo, Slaviša Krunić je ubijen 22. aprila u sačekuši u blizini svoje vikendice u Glamočanima kod Banja Luke.

Ubice su ga u zasjedi čekale na makadamskom putu i kada je Tojota, u kome se vozio s tjelohraniteljima, usporio na krivini, ubice su s dvije strane iz automatskih pušaka otvorile vatru.

Krunić, koji je sjedio pozadi, rafalom je pogođen u glavu, a suvozač Pavlović u grudi. Vozač Ilić je ranjen u ruke i noge. U razmjeni vatre ubijen je napadač Željko Kovačević, koji je pogođen u stomak.

Zbog ovog zločina istu noć je uhapšen Emilio Baldo, a nešto kasnije i Krunićev čovjek od povjerenja Rodoljub Gajić, radnik “Sektor Sekjuritija” koji je izdao i “tipovao” svog gazdu.

NEMA KOMENTARA