Policija u Tuzli otkrila automafiju: Četiri osobe izvršile sedam krađa

Radiosarajevo.ba
Policija u Tuzli otkrila automafiju: Četiri osobe izvršile sedam krađa
MUP TK / Ilustracija
Jedna osoba je uhapšena, a protiv još tri su podnesene krivične prijave, u okviru velike akcije Ministarstava za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona, na rasvjetljavanju krivičnih djela autokriminala.

Riječ je o operativnoj akciji u okviru koje su sulžbenici MUP-a TK-a došli do operativnih saznanja o mogućim počiniocima nekoliko krađa automobila na području Tuzle, te su saznali kako je riječ o četiri osobe s područja ZDK-a, koje su odranije poznate policiji.

Nakon toga, u saradnji s policijskim službenicima MUP-a ZDK-a, na području ovog kantona provedeni su pretresi na četiri lokacije, te su tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti mobilni aparati, dok je jedna osoba uhapšena.

Nastavljajući dalji rad na pomenutim krivičnim djelima, MUP TK-a podnio je Izvještaj Tužilaštvu TK-a protiv ove četiri osobe, zbog postojanja sumnje da su tokom mjeseca maja i juna 2017. godine, na području Tuzlanskog kantona, počinili ukupno sedam teških krađa, od čega su četiri krađe motornih vozila.

Uz to, uhapšena osoba je predata Tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije