U toku hitan sastanak u Vladi USK: Da li će Kanton od danas biti zatvoren za migrante?

Radiosarajevo.ba
U toku hitan sastanak u Vladi USK: Da li će Kanton od danas biti zatvoren za migrante?
Foto: EPA-EFE / Migranti u Velikoj Kladuši

U Vladi Unsko-sanskog kantona u toku je prošireni sastanak Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nade migrantskom situacijom na području ovog kantona, na kojem se razmatra aktuelna migrantska situacija nakon niza protesta građana", potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. 

Prema informacijama do kojih smo došli, na Vladi USK je veliki pritisak građana i očekuje se da se nakon današnjeg sastanka donese odluka - da autobusi koji prevoze migrante budu zaustavljeni na entitetskoj liniji i na ulazu u USK.

"Veliki je pritisak građana koji već nekoliko noći održavaju mirne proteste i velika je šansa da će danas biti donesena odluka o zabrani prijevoza migranata u USK", kazao je izvor blizak Vladi USK za naš portal.

Podsjetimo, mještani Velike Kladuše i okolnih mjesta već nekoliko noći sprečavaju prolaske autobusa s migrantima.

Kako saznajemo, sinoć je došlo do većeg incidenta u Velikoj Kladuši u blizini migrantskog kampa Miral, gdje su se građani spontano okupili ispred ovog kampa i blokirali cestu.

Specijalna jedinica MUP-a USK je nakon toga stigla na mjesto događaja i smirila situaciju.

"Saobraćaj je više od dva sata bio blokiran, a nezadovoljstvo građana je bilo sve veće", potvrđeno nam je.

I u Puriće je sinoć stigao bio veliki broj pripadnika MUP-a USK koji su nadgledali mirno okupljanje građana. Okupljanje je trajalo do dva sata iza ponoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije