U Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma skanka!

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu zaplijenjeno 25 kilograma skanka!
Foto: FUP / Zaplijenjeni skank

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, sproveli operativnu akciju „LIM“ te uhapsili dvije osobe.

Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu.

Tokom aktivnosti privedena su dva lica inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste.

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva „skank“ (više od 25 kg), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

Predmetna lica će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje. Policijski službenici FUP-a nastavit će daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za predmetna i povezana lica te predmetno krivično djelo.

U slučaju noviih informacija i detalja o ovoj aktivnosti javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije