U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog autokriminala, pronađena dva ukradena vozila

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog autokriminala, pronađena dva ukradena vozila
PrtScr / Ilustracija

Pripadnici Federalne uprave policije su na području općine Novi Grad Sarajevo uhapsili dvije osobe koji se dovode u direktnu vezu s teškim krađama, odnosno autokriminalom. 

Uhapšeni su M. S. iz Zenice i S. S. iz Sokoca, koji su višestruki povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti autokriminala. Pronađena su i dva ukradena auta.

Uhapšenim se na teret stavljaju krađe većeg broja automobila, posebno Golfova 7 i Škoda Octavija.

"Na licu mjesta su pronađena i dva putnička motorna vozila koja su otuđena u ranijem vremenskom periodu i to Škoda Octavia s područja Zenice i VW Golf V s područja Kaknja. Imenovani su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te im se na teret stavlja veći broj putničkih motornih vozila novije proizvodnje, a posebno vozila VW Golf VII i Škoda Octavia, čime su za sebe stekli enormnu protivpravnu imovinsku korist, a vlasnicima pričinili veću materijalnu štetu", saopćeno je iz FUP-a.

Navedeno je da su akciju proveli 22. na 23. januar policijski u koordinaciji s policijskim službenicima ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona.

"Poduzimane su mjere i radnje u cilju identifikovanja lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela 'Teška krađa', u vezi s krivičnim djelom 'Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela'", saopćeno je. 

Nastavit će rad na pronalasku i drugih ukradenih automobila, kao i osoba koje se mogu dovesti u vezu s tim krađama.

"Uhapšene osobe su kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu", navode iz FUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije