U Sarajevu uhapšena vozačica nakon što je automobilom udarila dijete

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena vozačica nakon što je automobilom udarila dijete
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Vozačica inicijala H. A. (1988) iz Goražda uhapšena je nakon što je u saobraćajnoj nesreći, upravljajući vozilom marke Chrysler Grand Cherokee, povrijedila dijete.

Kako je saopćeno iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, ova nesreća dogodila se u srijedu oko 18.30 sati, u ulici Ranovačka na području Općine Novi Grad.

"Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka - djeteta, rođenog 2009. godine. Dijete je tom prilikom zadobilo teške tjelesne povrede i prevezeno je na KCUS u Sarajevu, gdje je zadržano na daljem liječenju", stoji u saopćenju iz MUP-a KS-a.

Zbog svega navedenog, vozačica H. A. uhapšena je pod sumnjom da je počinila teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, te je predata u Jedinicu za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS-a.

Na terenu policijski službenici su obavili uviđaj, a nastavljen je i rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije