U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

Radiosarajevo.ba
U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići
Facebook/Screenshot / U požaru izgorio objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

U Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova u ranim jutarnjim satima buknuo je požar, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba

"Policija je obaviještena o požaru u 4:50 sati. u požaru je izgorio pomoćni objekat Sportsko-rekreativnog centra. Na sreću, povrijeđenih nije bilo", kazala nam je Aldina Alić iz Operativnog Centra MUP-a ZDK.

O požaru je obaviješteno i kantonalno Tužilaštvo.

 Po lokalizaciji vršit će se uviđaj...

Podsjetimo, zbog simptoma trovanja hranom na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a prije dva dana primljeno je još dvoje djece koja su boravila u Sportsko rekreacionom centru Ajdinovići, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba. 

Ukupno je 12 djece primljeno na Kliniku za infektivne bolesti KCUS-a. Prvo je primljeno njih 10, a po prijemu dvoje djece imalo je tešku kliničku sliku, dok je njih osam imalo srednje tešku kliničku sliku.

Portal Radiosarajevo.ba ranije je izvijestio da je u četvrtak u popodnevnim satima u Hitnu pomoć u Sarajevu javila još tri dječaka sa sličnim simptomima, dok su dva tinejdžera primljena u četvrtak u Bolnicu u Istočnom Sarajevu.

Još uvijek nije isključena ni mogućnost da uzrok zdravstvenih problema može biti hlor, a više informacija bit će poznato nakon što nadležne inspekcije provedu istrage. Još uvijek se čekaju i rezultati uzoraka hrane. 

Djeca su se žalila na bolove u stomaku, povraćanje i dijareju i imali su povišenu tjelesnu temperaturu.

Riječ je o tinejdžerima uzrasta 14 i više godina koji su u ovom sportsko-rekreativnom centru kod Olova boravili na rukometnom kampu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije