U improviziranoj laboratoriji sadio marihuanu

Radiosarajevo.ba
U improviziranoj laboratoriji sadio marihuanu
Policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU Prijedor, uhapsila je u utorak S. P. iz Prijedora, nakon što je prilikom pretresa njegovog stana pronašla sjemenke i stabljike marihuane.

Nakon prikupljenih informacija o tome da S. P. posjeduje marihanu, policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru pretresla stan i druge prostorije koje on koristi. 

Kako se navodi u saopćenju CJB Prijedor, prilikom pretresa pronađene su i privremeno oduzete 144 sjemenke i devet saksija u kojima su bile posađene 63 stabljike marihuane, te tri lampe sa pripadajućim električnim instalacijama.

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, S. P. je uhapšen, te ispitan u službenim prostorijama. 

Svi oduzeti predmeti bit će dostavljeni u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta protiv S. P. će banjalučkom Okružnom tužilaštvu biti podnesena prijava za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije