U Bihaću, zbog afere "Komrad", uhapšen bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević

Radiosarajevo.ba
U Bihaću, zbog afere "Komrad", uhapšen bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević
Arhiv / Emdžad Galijašević

U Bihaću je jutros uhapšen bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević. Prema informacijama do kojih smo došli iz Unsko-sanskog kantona, Galijašević je uhapšen zajedno sa saradnicima, kojima se stavljaju na teret djela malverzacije oko izgradnje zgrade ''Komrada'' u najvećm gradu u ovom kantonu.

Nepotvrđeno, među uhapšenima su predsjednik Gradskog odbora SDA Bihać Hadis Jusić, Amir Delić i Jasmina Ibrahimpašić, svi iz Bihaća.

Afera “Komrad” je još iz decembra 2015. godine. Pred kraj 2015. pripadnici Federalne uprave policije pretresli su, prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, službene prostorije Gradske uprave u Bihaću zbog sumnje da su gradonačelnik i službenici grada zloupotrijebili položaj.

Upravo su bile pretresene prostorije koje je koristio gradonačelnik Galijašević, kao i prostorije Gradskog vijeća i Imovinsko-pravna služba grada. Inspektori su prilikom pretresa tada obavili razgovor s Galijaševićem.

Iz Tužilaštva USK je u cdecembru 2015. godine saopćeno je kako je pretres obavljen u cilju pribavljanja određene dokumentacije koja se odnosi na mogućnost zloupotrebe položaja od strane gradonačelnika te službenika grada.

Riječ je bilo o zemljištu na kojem se nalazila zgrada koja je pripadala Javnom komunalnom preduzeću "Komrad", koja je potom, na osnovu odluke gradskih vlasti srušena.

Informaciju o  uhapšenima smo pokušali dobiti od Snežane Galić, glasnogovornice MUP-a USK, ali nije odgovarala na naše pozive.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije