U Beogradu kao svjedok saslušana majka brutalno ubijene Lane Bijedić

Radiosarajevo.ba
U Beogradu kao svjedok saslušana majka brutalno ubijene Lane Bijedić
Facebook / Lana Bijedić

Nina Bijedić, majka Lane Bijedić, mlade Mostarke koja je brutalno ubijena 6. oktobra prošle godine, saslušana je u prostorijama Republičkog javnog tužilaštva Srbije u Beogradu, kazao je za Radiosarajevo.ba Josip Aničić, postupajući tužilac u ovom slučaju.

„Putem međunarodne pravne pomoći zatražili smo saslušanje svjedokinje i zatražio sam da prisustvujemo saslušanju“, dodao je Aničić.

Prema inforamcijama, ništa novo na saslušanju nije rečeno.

Nina Bijedić, inače dekanesa Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije imala snage doći od kako je sahranjena njena kćer.

Ubistvo ove mlade Mostarke potresao je BiH, ali i region.

Podsjetimo, tijelo Lane Bijedić pronađeno je u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, ispod vijadukta autoceste.

Obdukcijski nalaz pokazao je da je ova 19-godišnja djevojka brutalno pretučena tvrdim i tupim predmetom, a potvrđeni su i tragovi davljenja, kao i to da je još bila živa kada ju je ubica bacio u rijeku. Tijelo Mostarke koja je tek završila srednju školu i upisala fakultet u Sarajevu u rijeci je pronašao ribar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije