U Banjoj Luci pronađen arsenal oružja

BIRN - Detektor.ba
U Banjoj Luci pronađen arsenal oružja
AA / Ilustracija
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) u Golišeima kod Banje Luke pretresli su imanje Milenka Grmuše i oduzeli veću količinu oružja i vojne opreme.

U MUP-u RS su Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali da su pretresi obavljeni u ponedjeljak u saradnji s policijskim upravama Banja Luka i Prijedor.

U pretresima, kako je potvrđeno, pronađeni su mitraljez “Zastava M53”, mitraljez “Čehoslovačka zbrojovka AD”, puškomitraljez “Zastava M72”, automatska puška marke “AB2”, automatska puška “Thompson”.

“Osim toga pronađene su i dvije automatske puške ‘Špagin’, dvije automatske puške ‘MP40 šmajser’, poluautomatska puška s bajonetom, puška ‘M48’, puška ‘G41 duks’. U pretresima je policija našla i lovački karabin ‘CZ’, pušku ‘M48’, poluautomatsku pušku, pušku ‘Talijanka’, vojni poluatomatski snajper ‘Zastava M76’, automatsku pušku ‘AB’, pušku ručne izrade, dva automatska pištolja, automatski pištolj ‘Škorpion’ i pištolj ‘Crvena zastava’”, istakla je portparol MUP-a RS Mirna Miljanovićeva.

Ona je pojasnila da je Grmuša uhapšen i da je o tome obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije