Tuzla: Vrijednost zaplijenjene droge oko 600 hiljada maraka

Fena
Tuzla: Vrijednost zaplijenjene droge oko 600 hiljada maraka
FOTO: Fena / Ilustracija

Sve je više droge i opojnih sredstava na području Tuzlanskog kantona protiv čega se bori policija u ovom kantonu.

Danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona održana konferencija za javnost na kojoj se govorilo o zloupotrebi opojnih droga. Istaknuli su da je u posljednjih nekoliko dana zaplijenjena velika količina opojnih droga.

Tačno 7.324 tableta 'ekstazi' pronađeno je u Tuzli u jednoj obiteljskoj kući, 5.637 grama praškaste materije 'ekstazi', 22 vrećice vakum pakiranja u kojima je bilo oko 11 kilograma opojne droge 'speed' te oko 430 komada drugih predmeta koji se još uvijek vještače i dokumentiraju“, rekao je direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman.

Tržišna vrijednost zaplijenjene robe, odnosno droge je oko 600 hiljada maraka. Prošle godine je provedeno 13 akcija i uhićeno više od 30 osoba.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su i u prethodnom peridu oduzimali određene vrste droga, primjerice količine 73 kilograma skanka i niz opojnih narkotičnih sredstava. Od početka 2019. godine prema Kantonalnom tužilaštvu je proslijeđeno 211 izvještaja o učinjenim krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Izvršili smo 33 pretresa na različitim lokacijama gdje je indicirano da se nalaze narkotička sredstva“, iznio je podatak koordinator kriminalističke policije Mevludin Omerović.

Prošle godine na području Tuzlanskog kantona je provedeno 13 akcija i uhićeno više od 30 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije