Tuzla: Vozačica u alkoholiziranom stanju udarila pješaka i pobjegla s mjesta nesreće

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Vozačica u alkoholiziranom stanju udarila pješaka i pobjegla s mjesta nesreće
RTVTK / Policija u Tuzli

U ulici Bosne Srebrene u Tuzli sinoć oko 22:10 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali NN vozač koji je upravljao sa putničkim motornim vozilom “Alfa Romeo” i pješak H.M., rođen 1970. godine iz Tuzle.

Nakon nezgode NN vozač vozilom se udaljio sa mjesta nesreće Istog dana oko 22,15 sati. u Tuzli, u naselju Sjenjak policijski službenici PS Istok su izvršili zaustavljanje i kontrolu navedenog vozila, i tom prilikom je utvrđeno da je automobilom upravljala E.T., rođena 1986. godine iz Živinica, koja je alkotestirana i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu, saopćio je MUP TK-a.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi pješak je zadobio tjelesne povrede o čijem stepenu se ljekari u UKC-u Tuzla nisu izjasnili te su ga pustili na kućno liječenje.

O navedenoj saobraćajnoj nesreći je obavješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli službenici OKP PU Tuzla, saopćio je MUP TK. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije