Tučnjava gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali

O. K.
Tučnjava gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali
Foto: Omer Kavazović / Radiosarajevo.ba / Tučnjava gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali

Nešto prije 23 sata u sarajevskom naselju Baščaršija, u blizini Sebilja, došlo je do panike među prolaznicima, nakon što je izbila, navodno, svađa između dva vlasnika.  

Kako nezvanično saznajemo došlo je do tučnjave između vlasnika dva objekta, a gosti i prolaznici su počeli panično bježati.

"Na glavnoj ulici uskoro je nastao haos, ljudi su trčali. Ja sam malo prije, s porodicom, sjedila u kafiću kod Sebilja, kada sam vidjela ljude kako panično trče i obaraju izloge", opisala je ovaj događaj jedna osoba. 

Pojedini portali su javili da je došlo i do upotrebe vatrenog oružja, ali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo to demantirali. 

Tučnjava gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali - undefined

Foto: Omer Kavazović / Radiosarajevo.ba: Tučnjava gazda na Baščaršiji, gosti kafića i prolaznici panično bježali

 "Trenutno nemamo sve informacije, ali vam sa sigurnošću mogu kazati da nije došlo do upotrebe vatrenog oružja. Više detalja ćemo imati sutra", kazao je dežurni operativni u MUP-u KS za Radiosarajevo.ba

Kako nam je potvrdio jedan od zaposlenih na mjestu događaja, sukob je nastao zbog gostiju u kafićima.
 
Navodno, kada je gazdarica jednog kafića htjela da se suprotstvi konkurenciju koji su odvodili goste u svoje objekte, vlasnik drugog kafića je izašao i došlo je do incidenta.
 
"Gazdarici je slomljena vilica, a i gazda je teže povrijeđen. Oboje su otišli u bolnicu", potvrdio je za Radiosarajevo.ba jedan od svjedoka.  
 
On je dodao da je došlo i do pucnjave, navodno iz plinskog pištolja.
 
Istraga je u toku, a pripadnici MUP-a KS su na mjestu događaja, gdje prave zapisnik o incidentu. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije