Tuča više osoba u Boljakovom potoku: Teške tjelesne povrede opasne po život

Radiosarajevo.ba
Tuča više osoba u Boljakovom potoku: Teške tjelesne povrede opasne po život
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Petnaest minuta poslije ponoći u noći sa 18. na 19. oktobar IV PU je obaviještena da je u ulici Smaila Šikala, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do tuče između više osoba.

"Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli povrijeđena lica Č. H, rođen 1977. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen i R. A, rođen 1980. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Istim je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega su vozilom Hitne pomoći preveženi u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod R.A. konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i na Klinici za neurohirurgiju je zadržan na daljem liječenju, dok je Č.H zadobio lakše tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, istog dana u 03,30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode K. A, rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda), na štetu R. A. i krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lahka tjelesna povreda), na štetu Č. H. iz Sarajeva.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lahka tjelesna povreda), na štetu K. A., slobode je lišen Č. H. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavlaju rad na dokumentovanju opisanih krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije