Travničanin H.A. napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane

Radiosarajevo.ba
Travničanin H.A. napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Službenici Sektora krim policije MUP-a SBK-a su tragom informacija da je osoba u prigradskom Travničkom naselju napravila improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane, na osnovu pribavljene naredbe općinskog suda Travnik, izvršili pretres stana osobe inicijala A.H. iz Travnika.

Tom prilikom pronađen je drveni odjeljak sa instaliranom rasvjetom i obložen aluminijskom folijom zbog bolje refleksije svjetlosti.

Također, na dno odjeljka postavljena je zemlja, a pronađena je i posuda sa vodom, radi neophodnog zalijevanja koje zahtjeva usjev marihuane. 

Prilikom pretresa pronađena je i 1 stabljika za koju se sumnja da je u pitanju indijska konoplja i da je u pitanju probna faza proizvodnje opojne droge. 

Osoba je lišena slobode i trenutno je u toku kriminalistička obrada osumnjičenog za krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Travničanin H.A. napravio improviziranu laboratoriju za uzgoj marihuane - undefined

Foto: MUP SBK

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije