Tragičan kraj potrage za Katarinom Butricom, studenticom Univerziteta u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Tragičan kraj potrage za Katarinom Butricom, studenticom Univerziteta u Mostaru
Foto: Facebook / Katarina Butrica

Potraga za Katarinom Butricom, studenticom Univerziteta u Mostaru, završena je, nažalost, tragično.

Kako su potvrdili iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, na području Policijske uprave Trebinje, od Ravnog prema Ljubinju, u provaliji je pronađeno vozilo u kojem je bilo njeno beživotno tijelo. 

Za Katarinom se tragalo od subote. Djevojka je krenula iz Dubrovnika prema Mostaru u svom automobilu, a onda joj izgubio svaki trag.

Vozila se u automobilu marke Citroen C2, a u Mostar se uputila na fakultet gdje je studirala Engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na poziv Hrvatske gorske službe spašavanja stanice Dubrovnik pripadnici gorskih službi spašavanja iz Bosne i Hercegovine uključili su se u nedjelju ujutro u potragu za nestalom Katarinom.

Gorski spašavatelji iz HGSS Čapljina odmah su izašli na teren i slijedom prikupljenih informacija pretraživali područje uz cestu Ravno-Ljubinje tražeći vozilo nestale osobe. U 11 sati kod mjesta Kotezi pronađeno je vozilo koje je sletjelo s ceste i u njemu beživotno tijelo. Na licu mjesta uz pripadnike gorskih službi spašavanja su vatrogasci iz Stoca i Ljubinja.

Podsjetimo, Bljesak je javio da je za Katarinom u subotu krenula potraga putem društvenih mreža, nakon što je posljednji put viđena prelaskom graničnog prijelaza Čepikuće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije