Tragedija kod N. Travnika: Radnik stradao nakon što ga je u kamenolomu udario bager

Radiosarajevo.ba
Tragedija kod N. Travnika: Radnik stradao nakon što ga je u kamenolomu udario bager
Foto: Građevinar d.o.o. / Kamenolom

Tridesetpetogodišnji radnik na eksploataciji kamena u Novom Travniku Adil Ramulj preminuo je usljed zadobijenih povreda nakon što ga je na kamenolomu u mjestu Šenkovići, u općini Novi Travnik, udario bager.

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić, tragedija se dogodila 29. maja oko 10:55 sati.

Ramulj (1985) je nakon što ga je udario radnom mašinom kolega H. E. zadobio teške tjelesne povrede, zbog čega je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Travniku na ukazivanje ljekarske pomoći. 

Zbog komplikacija A. R. je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je preminuo oko 22:00 sata u noći sa 29. na 30. maj.

Kako je naveo Hodžić, ovaj slučaj istražuju policijski službenici Policijske stanice Novi Travnik i Odjeka kriminalističke policije Policijske uprave Travnik zajedno s Tužilaštvom SBK.

Na mezarju Sinokos danas će biti klanjana dženaza tragično stradalom Ramulju iza kojeg su ostale supruga i kćerka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije