Tijana Ajfon priznala krivicu na Sudu BiH: Evo koja je kazna čeka

1
Radiosarajevo.ba
Tijana Ajfon priznala krivicu na Sudu BiH: Evo koja je kazna čeka
Instagram / Tijana Ajfon

Tijana Maksimović (1992.) iz Beograda, poznata kao Tijana Ajfon, u cijelosti je priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica.

Kako navode iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, predložena je zatvorska kazna u trajanju od jedne godine.

U predmetu protiv optužene za međunarodno navođenje na prostituciju, iz članka 187. Kaznenog zakona BiH, optužena je, u prisustvu odvjetnika, u cijelosti sporazumno priznala krivnju za kazneno djelo za koje je tereti optužnica Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženu je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne godine. Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optužene u izvršenju kaznenog djela.

Sklapanjem sporazuma, optužena se odriče prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju joj na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sud BiH prihvatio je sporazumno priznanje krivnje.

Optužena je uhapšena u maju 2020. godine, kada je utvrđeno da je ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, zajedno sa još dvije djevojke sa područja Beograda, koje je podsticala na pružanje seksualnih usluga za novac, na jednoj zabavi u okolici Bijeljine.

Provedenom policijskom akcijom, sudionici zabave su otkriveni i lišeni slobode od strane policijskih djelatnika MUP-a RS, u akciji kodnog naziva Kristal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije