Teška nesreća kod Darive: Pretpostavlja se da bi moglo biti još stradalih

Radiosarajevo.ba
Teška nesreća kod Darive: Pretpostavlja se da bi moglo biti još stradalih
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Težak udes kod Darive

Ekipa Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo dežura kod brane na Darivi gdje se očekuje da će se pojaviti automobil koji je sletio kod tunela Bulozi u Miljacku, javlja reporter Radiosarajevo.ba sa mjesta događaja.

Nije poznato o kojem je automobilu riječ.

U automobilu koji je sletio u Miljacku pronađena dva beživotna tijela

Jedan automobil završio je u Miljacki kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, potvrdili su ranije za Radiosarajevo.ba  iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS) čije ekipe su na mjestu događaja.

U kanjonu rijeke Miljacke pronađena su dva beživotna tijela, rekao je za Radiosarajevo.ba starješina Vatrogasne jedinice Pale Njegoš Vukadin.

Kako saznajemo, riječ je o dvije ženske osobe.

"Ekipe vatrogasaca sa Pala i PVB-a iz Sarajeva spustile su se duboko u kanjon okružen šibljem, niskim rastinjem i smećem. Nažalost, pronašli su dva beživotna tijela", rekao je Vukadin navodeći kako nije poznato da li je bilo više osoba u automobilu koji je sletio u Miljacku.

Prema riječima očevidaca, u automobilu su se nalazile tri osobe, ali nije poznata sudbina treće osobe.

''Na terenu su osim policije, ekipe hitne pomoći, gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Nesreća se dogodila u mjestu Bulozi'', kazala je novinarima Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo. 

Pretraživanje terena se nastavlja, potvrdio nam je Vukadin, kako bi se utvrdilo da li je više osoba bilo u automobilu.

Teren je jako nepristupačan, te se samo nekoliko vatrogasaca uspjelo spustiti u kanjon. Kiša koja pada dodatno pogoršava pristup terenu koji je izuzetno klizav.

Na mjesto događaja stigli su i pripadnici Civilne zaštite.

Više informacija bit će poznato kasnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije