Taksista koji je prevezao Sanjina Sefića u Srbiju prijavio se policiji

Radiosarajevo.ba
Taksista koji je prevezao Sanjina Sefića u Srbiju prijavio se policiji
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Nakon što je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja je tugom zavila cijelu Bosnu i Hercegovinu, ubio dvije studentice ispred Historijskog muzeja u Sarajevu, osumnjičeni Sanjin Sefić je na graničnom prijelazu Uvac prebjegao u Srbiju.

Tom prilikom Sefić se vozio taksijem, a kako saznaje televizija N1 taksista koji je prevezao Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistva, vratio se u Bosnu i Hercegovinu i prijavio se policiji.

Nadalje, kako N1 saznaje, taksista Goran Perišić je u jutarnjim satima u ponedjeljak prevezao osumnjičenog Sefića te se odlučio javiti policiji i ispričati šta se desilo i na koji način.

Prema saznanima novinara, on nije znao da preko državne granice prebacuje osumnjičenog, koji je prethodnu noć u Sarajevu automobilom usmrtio dvije osobe.

Također, doznaje se da je Perišić Sefića odvezao nekoliko kilometara od granice BiH i Srbije, te se nakon 20-ak minuta ponovo vratio na isti granični prijelaz te ušao u BiH.

Nakon ulaska u općinu Priboj na graničnom prijelazu Uvac, Sefiću se gubi svaki trag

Podsjećamo, danas smo kontaktirali Policijsku stanicu u Prijepolju,  gdje su nam potvrdili da su dobili obavijest od Granične policije Srbije, te da je potraga za Sanjinom Sefićem u toku.

"Tokom proteklog dana smo obaviješteni da je potraga na snazi. Naše policijske snage su na terenu i vrše sve potrebne radnje kako bismo pronašli traženo lice", kazali su za Radiosarajevo.ba iz PS Prijepolje.

Ako lice bude privedeno, nadležne institucije će morati dogovoriti način izručenja, dodali su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije