Šverc kokaina: Dario Delibašić u Italiji je u odsustvu osuđen na 6 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Šverc kokaina: Dario Delibašić u Italiji je u odsustvu osuđen na 6 godina zatvora
Foto: IlGazzettino/Instagram / Luka Dacić i Dario Delibašić

Kao što smo izvijestili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su u petak Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog učešća u otmici turskog i bh. državljana Tamera Kilerdžija.

On je uhapšen prema nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, a danas je predat u Tužilaštvo KS. 

Dario Delibašić predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo

Ime Darija Delibašića spominje se i u akciji italijanske policije na otkrivanju kriminalne grupe koja se bavila trgovinom i transportom kokaina iz Perua.

Il Gazzettino je 15. februara 2015. godine objavio vijest o hapšenju Podgoričanina Luke Dacića (nosio je nadimak "balkanski kralj kokaina") zbog sumnje da je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina.

Mediji su prenijeli da je Dacić ranije, u odsustvu, osuđen na sedam godina zatvora i kaznu od 68.000 evra.

Il Gazzettino je tada objavio da je Daciću u odsustvu suđeno zajedno s "bivšim profesionalnim košarkašem Darijom Delibašićem" koji je dobio 6 godina zatvora i kaznu od 60.000 eura.

Navodno je Delibašić osuđen u odsustvu, međutim nije izdržavao zatvorsku kaznu pošto BiH i Italija nemaju sporazum o izručenju osuđenih osoba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije