Svadba iz noćne more: Lopovi opljačkali svatove u Međugorju

Radiosarajevo.ba
Svadba iz noćne more: Lopovi opljačkali svatove u Međugorju
/ Foto: PP / Ilustracija

Naoružani maskirani napadači u subotu navečer izveli su spektakularnu pljačku u Herceg etno selu u Međugorju, u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, otuđena veća količina novca, piše Večernji.ba.

Pljačka se, navodno, dogodila u vrijeme dok se na prostoru Herceg etno sela odvijalo svadbeno slavlje, što su pljačkaši iskoristili kako bi lakše izveli svoj plan.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova HNK potvrdili su da se pljačka dogodila, ali zbog istrage više detalja nisu mogli iznositi u javnost.

“Pljačka se dogodila u subotu u 23.30 kada su tri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem iz sefa u Herceg etno selu otuđile neutvrđeni iznos novca”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNK.

Pljačka u Herceg etno selu nedaleko od Međugorja samo je još jedna u nizu koja se posljednjih mjeseci dogodila na području Hercegovine.

Podsjetimo, krajem marta u Bišću Polju u Mostaru dogodila se oružana pljačka skladišta u kojoj je čak došlo i do upotrebe vatrenog oružja.

Tom prilikom ranjen je i zaštitar koji je radio na osiguranju objekta.

Tom prilikom otuđen je i kombi pun cigareta, a policija je nedugo nakon pljačke pronašla prazan kombi na području Slipčića.

Početkom istog mjeseca izvršena je i spektakularna pljačka bankomata na objektu Binga, također u Bišću Polju. Bankomati su sve češće na udaru pljačkaša u Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije