Sudski policajac pokušao privesti optuženog i završio u bolnici s teškim povredama

Radiosarajevo.ba
Sudski policajac pokušao privesti optuženog i završio u bolnici s teškim povredama
YouTube / Ilustracija

Službenik Sudske policije Federacija BiH zadobio je jutros teške tjelesne povrede kada je došao da privede optuženog N. S.  u sarajevskoj općini Novi Grad, potvrđeno je iz Sudske policije FBiH.

Kako je saopćeno, službenika Sudske policije FBiH jutros je u 8.55 sati napao pas optuženog, kada su službenici postupajući po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci trebali privesti.

Saznajemo, da je napadnut policajac Ćazim Trnka, koji je zadobio višestruke povrede noge i glave te je operisan, nakon što je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Banjoj Luci trebao privesti Nihada Sokolića

Podsjetimo, Nihad Sokolić (28) iz Sarajeva je sa Đorđetom Trobokom (38) iz Istočnog Sarajeva osumnjičen da je 2016. prijetio smrću Banjalučaninu Goranu Dragičeviću.

Sokolić i Trobok se terete da su 15. decembra 2016. u Ulici vojvode Momčila, ispod brisača automobila "škoda" u vlasništvu Dragičevića ostavili ručnu bombu i prijeteću poruku: “Ovo ti je poslednje upozorenje”.

Osumnjičeni su otkriveni analizom bioloških tragova nađenih na mjestu događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije