Sudski izvršilac u Tesliću reketario građane, prevario 25 osoba

Radiosarajevo.ba
Sudski izvršilac u Tesliću reketario građane, prevario 25 osoba
Nakon što je ranije sudski izvršilac Osnovnog suda u Tesliću prevario 25 stanovnika toga grada, otkrivena je još jedna prevara radnika zaposlenog u toj državnoj instituciji.

Policijska stanica Teslić PU Doboj predala je Okružnom tužilaštvu Doboj prijavu protiv S. M. (36) pod sumnjom da je počinio krivično djelo prevare.

On se tereti da je prošlog mjeseca kao radnik Sudske policije doveo u zabludu osobu iz te općine govoreći mu da će uskoro biti uhapšen i pritvoren u vezi s ranije počinjenim krivičnim djelom. Tvrdio mu je da on to može spriječiti svojim poslovnim vezama, za što je oštećeni za tu uslugu morao osigurati deset hiljada maraka, prenose Novosti.rs.

Žrtva je u tri navrata sudskom policajcu predala ukupno 3.250 maraka.

U prethodnom slučaju sudski izvršilac Osnovnog suda u Tesliću A. O. osumnjičen je da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, varajući građane s područja šest općina i time pribavio protupravnu korist od 137.893 marke.

Kada je prevara otkrivena i prijavljena policiji i tužilaštvu S. M. je pobjegao u nepoznatom pravcu i nakon raspisane potjernice pronađen je i lišen slobode.

Sudski izvršilac uzimao je novac od građana na ime kupovine automobila otuđenih u izvršnom postupku, a koji su licitirani od Suda. Oštećenima iz Doboja, Teslića, te federalnih općina Doboj Istoka, Doboj Juga, Tešnja i Gračanice izdavao blanko ovjerene priznanice na osnovu kojih navodno mogu preuzeti vozila. Na taj način prevario je 25 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije