Suđenje ginekologu Janjiću: Poznato koliko je uzeo novca, šta je tražio za porođaj

Radiosarajevo.ba
Suđenje ginekologu Janjiću: Poznato koliko je uzeo novca, šta je tražio za porođaj
Pixabay / Ilustracija

U Okružnom sudu u Banjoj Luci, tužilac Goran Glamočanin rekao je da će dokazati da je ginekolog Opšte bolnice u Gradišci Dragan Janjić uzimao mito, dok Odbrana tvrdi da nije bilo dokaza ni da se podigne optužnica.

Tužilac Glamočanin je istakao da će dokazati krivicu Janjića, kojeg Tužilaštvo tereti da je od trudnica i njihovih porodica uzimao od 50 do 500 maraka mita, kako bio obavio porođaj, prenosi BIRN.

“Na osnovu izjava brojnih svjedoka i dokaza, smatramo da ćemo dokazati navode optužnice”, pojasnio je Glamočanin.

Advokat Jasminka Jovišević, koja zastupa ljekara Janjića, rekla je da ne može da vjeruje da je na ovakvim dokazima podignuta optužnica.

“U ovom predmetu imamo samo izjave svjedoka koji kažu da je Janjić uzimao mito. Zašto bismo mi vjerovali tim ljudima. Zamislite da neko ko ne voli sudiju, ili mu se ne svidi njegova odluka, kaže da je dao 500 maraka da dobije blažu kaznu”, rekla je Jovišević.

Prema optužnici, Janjić je u šest slučajeva tražio i uzeo mito od trudnica kako bi obavio porod.

Od pacijenata je uzeo ukupno 850 maraka i 200 eura. U jednom slučaju od sverkve jedne porodilje tražio je 700 maraka, ali kada mu je rekla da ima samo 500 KM, on je pristao na to”, precizirano je u optužnici.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. decembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije