Suđenje Sejfoviću: Ko je koga vozio, ko je kupio mobitel i šta je u crvenoj kesi

N. Ka.
Suđenje Sejfoviću: Ko je koga vozio, ko je kupio mobitel i šta je u crvenoj kesi
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Sejfović

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište.

Svjedočili su policajac Ministarstva unutrašnjih poslova KS Željko Klisara, prijatelj Igora Buzova -  jednog od optuženih - Jasmin Feriz, zatim Mustafa Smajić, koji poznaje Mirzu Fazlića (optuženi) i Emir Hajdarević, koji osim Fazlića, poznaje i Sejfovića.

Tužitelji su na ovom ročištu pokušavali da dođu do informacija na koji način su pištolj i novac uneseni u KPZ Miljacka. Ispitana su četiri svjedoka.

Amel Sejfović - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Amel Sejfović

Jasmin Feriz je, tokom ispitivanja, tužiocu odgovorio da poznaje Igora Buzova, te da ga je nekoliko puta vozio do Hadžića, BBI centra u Sarajevu i Buča potoka.

"Imam motorno vozilo Golf IV miš sive boje, koje je registrovano na moju majku. Poznajem Buzu duže vremena i družili smo se, onako jaranski išli da nešto pojedemo i slično", izjavio je Feriz.

Osim Hadžića, gdje nije vidio da li se Buzov nalazio s nekim ili da je nešto nosio, Feriz je Buzova vozio i ispred BBI-a, gdje je dva puta vidio da je Buzov imao malu crvenu kesu, ali ne zna njen sadržaj, te nije mogao tačno da raspozna sa kim se ovaj našao.

Advokat Senad Kreho, koji brani optuženog Igora Miloša, medicinskog tehničara, pitao je Feriza da li je tačno da su mu u policiji rekli vrijeme i lokaciju gdje je bio i kako je ušao u Buča Potok, na šta je Feriz potvrdio da je tačno.

Nakon Feriza svjedočili su Mustafa Smajić i Emir Hajdarević iz Visokog, koji su izjavili da su poznavali Mirzu Fazlića.

Hajdarević je rekao da je s Mirzom prijatelj već duže vrijeme, te da je skupa sa njim otišao u BH Telecom i na svoje ime uzeo mobilnu pretplatu, a nakon nekih pola godine je uzeo i mobitel preko istog operatera, koji je poslije prodao Mirzi Fazliću.

"Dobili smo prvo broj u BH Telecomu, a koristio ga je Mirza Fazlić i on je plaćao račune. Nakon nekih pola godine, uzeli smo i Iphone, koji sam prodao Mirzi. Više puta mi je Mirza na razne načine u životu pomagao", rekao je Hajdarević.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. mart 2019. godine, a najavljeno je da će biti pozvana četiri svjedoka za ovo suđenje.

Podsjećamo, Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a. On je osmislio plan, a članovi grupe, među kojima je i Amir Ibrahimi, su sve vrijeme komunicirali šifrirano putem telefona i dogovarali detalje bijega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije