Suđenje Amelu Sejfoviću: Tužilaštvo prezentiralo na desetine materijalnih dokaza

N. K.
Suđenje Amelu Sejfoviću: Tužilaštvo prezentiralo na desetine materijalnih dokaza

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću zbog bijega iz KPZ-a Miljacka i drugima koji su optuženi da su mu pomogli u bijegu, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljen glavni pretres.

Suđenje Amelu Sejfoviću: Kako je optuženi komunicirao tokom bjekstva

Na današnjem suđenju, tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo, u sudski postupak uvela je na desetine materijalnih dokaza koji su povezani sa bijegom Sejfovića iz KPZ Miljacka, kao i dokaze koji pokazuju na koji način su njegovi saučesnici povezani sa ovim bjekstvom.

Suđenje Sejfoviću: Odbrana pitanjima "rešetala" FUP-ovog vještaka i njegov nalaz

Tokom prezentacije materijalnih dokaza, tužiteljica Tužilaštva KS je prezentirala zapisnike sa brojnih uviđaja i pretresa prostorija koji su povezani sa ovim slučajem, kao i mobilnih parata kojima se služio Sejfović prije i poslije bjekstva iz sarajevskog zatvora.

Na nekoliko njih, odbrana optuženih je uložila prigovor jer smatraju da nisu pravilno i u zakonskim okvirima izuzeti.

Podsjećamo, bjekstvo Amela Sejfovića se dodilo 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka.

Amel Sejfoviću se na Kantonalnom sudu u Sarajevu sudi zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije