Sud prihvatio kauciju: Pramod Mittal izlazi na slobodu

Radiosarajevo.ba
Sud prihvatio kauciju: Pramod Mittal izlazi na slobodu
Twitter / Pramod Mittal

Kantonalni sud Tuzla donio je danas rješenje o ponuđenoj kauciji za industrijalca Pramoda Mitala i dvojicu njegovih saučesnika, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda.

Saznajemo da je prihvaćena kaucija od tri miliona maraka i donesena odluka da se on pusti iz pritvora.

Određene su mu mjere zabrane, koje podrazumijevaju da se mora javljati Sudu.

Odbrana je jučer predložila Kantonalnom sudu u Tuzli da njihove klijente pusti na slobodu nakon što se uplati kaucija u iznosu od tri miliona maraka (1,5 miliona eura).

Mital se našao u problemima, jer se sumnjiči da je od 2006. do 2015. godine iz "Global Ispat Koksne industrije Lukavac" (GIKIL)  izvukao 21 milion maraka, zbog čega je prošle sedmice uhapšen i određen mu je pritvor.

Inače, Pramod Mital brat je Lakšmija Mitala, petog najbogatijeg čovjeka na svijetu. Članovi njegove porodice od kompanije ''Mittal Steel'' napravili su najvećeg proizvođača čelika na svijetu, a njihovo bogatstvo se, prema ''Forbesovoj'' listi, procjenjuje se na 17,2 milijarde dolara. Porodična firma ''Mittal Steel'', koju je osnovao stariji Lakšmi, sa 300 hiljada zaposlenika i godišnjim prihodima od 30 milijardi dolara, jedna je od najvećih kompanija za proizvodnju čelika u svijetu.

U Bosni i Hercegovini, osim GIKIL-a, drže još Željezaru Zenica i Rudnik Ljubija kod Prijedora te ''Arcelor Mittal''.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije