Stravični pohod mladića iz Banovića: Ubio zaštitara, napao drugog, udario policajca...

Radiosarajevo.ba
Stravični pohod mladića iz Banovića: Ubio zaštitara, napao drugog, udario policajca...
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona predložio je pritvor za Almina Alića (26) iz Banovića zbog sumnje da je počinio ubistvo, pokušaj ubistva, napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenje tuđe stvari.

Alić je osumnjičen da je 14. februara 2017. godine oko ponoći u jednom restoranu u mjestu Križaljka na području općine Živinice, prethodno koristeći suzavac u spreju, nožem napao zaštitara u objektu Halila Avdibašića i nanio mu više povreda u predjelu grudnog koša i lijeve podlaktice. Avdibašić je preminuo na putu do Doma zdravlja u Živinicama.

Također, osumnjičen je da je napao i drugog zaštitara u objektu, nožem zamahnuo u pravcu njegove glave i nanio mu povrede na lijevoj ruci koju je podigao kako bi se odbranio od napada.

Alić je razbio i zadnje vjetrobransko staklo na automobilu u kojem su Avdibašića vozili do Službe hitne medicinske pomoći u Živinicama.

Osumnjičeni je poslije toga automobilom otišao do Doma zdravlja u Živinicama jer je tokom ovih događaja i sam bio povrijeđen. Tu su ga pronašli pripadnici Policijske uprave Živinice kako bi ga uhapsili, te je tu napao jednog policajca i udario ga pesnicom u glavu i nanio mu povrede.

Kada su mu sanirane povrede u UKC-u u Tuzli, osumnjičeni je uhapšen. Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a obavili su kriminalističku obradu, te je Alić uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su različite istražne radnje i vještačenja kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, saopćeno je iz Tužilaštva TK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije