Zvornik: Ubila supruga sjekirom pa ga zakopala pored kuće

Radiosarajevo.ba
Zvornik: Ubila supruga sjekirom pa ga zakopala pored kuće
AA / Ilustracija
Milka Katanović, pedesetpetogodišnjakinja iz Zvornika, uhapšena je zbog sumnje da je počinila ubistvo, nakon što je prijavljen nestanak njenog muža.

Tačnije, Katanović je uhapšena nakon što je u nedjelju, 19. juna, prijavila nestanak svog muža, navodeći da se dan ranije u jutarnjim satima sam udaljio u nepoznatom pravcu iz kuće u Zvorniku, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, postupajući po prijavi, te poduzimanjem niza drugih operativnih mjera i radnji utvrdili da postoje osnovi sumnje da se radi o lažnoj prijavi. Daljom istragom utvrđeno je da je muškarac inicijala V. K., čiji je nestanak ranije prijavljen, ubijen i da se u vezu s njegovim ubistvom može dovesti njegova supruga.

Žena je, tokom kriminalističke obrade priznala izvršenje tog krivičnog djela, a o cijelom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naredio poduzimanje određenih mjera i radnji za kompletiranje slučaja.

Iz istrage navode da je tijelo ubijenog pronađeno zakopano u blizini porodične kuće, a doznaje se i da je V. K. ubijen udarcem nanesenim sjekirom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije